Prostovoljno gasilsko društvo Jurklošter
Jurklošter 21, 3273 Jurklošter
Telefon:
E-pošta:
Predsednik: Klemen Ocvirk
Poveljnik: Janez Lesičar 041 657 592
Tajnik: Rok Bezamovski 040 844 117
Hišnik in skrbnik doma:
Aleksander Stopinšek 031 316 735
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Predsednik: Klemen Ocvirk

 Poveljnik: Janez Lesičar
PGD JURKLOSTER html m78e4b115
Tajnik: Rok Bezamovski
PGD JURKLOSTER html 7ae12996
Blagajnik: Marjeta Lesičar
PGD JURKLOSTER html m43e30792
Davčna številka:
TRR:
10414959
SI56 0510 0801 5250 138
(A BANKA  d.d.)
Dejavnost:
Zaščita in reševanje pri požarih in nesrečah
Število članov:
141


OPREMLJENOST DRUŠTVA

PGD JURKLOSTER html 7a3d9de2GVGP-2

Sedež društva je na naslovu Jurklošter 21, 3273 Jurklošter, kjer imamo eno veliko garažo za vozilo GVGP-2, eno manjšo garažo za vozilo GVM-1, v kateri imamo tudi motorke, še iz prejšnjega stoletja, manjše skladišče, prav tako imamo manjšo sejno sobo za sestanke in druženje in sobo v drugem nadstropju, v kateri hranimo prve paradne in intervencijske obleke z obutvijo in čeladami, ter posameznimi priznanji in trofejami.

SODELOVANJE Z DRUŠTVI
Prostovoljno gasilsko društvo Jurklošter leži v soteski ob potoku Gračnica in meji na eni strani z občino Laško, na drugi strani z občino Šentjur na tretji strani z občino Dobje in na četrti strani z občino Sevnica. V primeru večjih naravnih in nenaravnih nesreč, si moramo društva med sabo pomagati. Zaradi boljšega sodelovanja in hitrejšega reševanja imamo vsako leto v mesecu požarne varnosti, v mesecu oktobru, gasilske vaje, in sicer med društvi iz sosednjih občin, kot tudi s sosednjimi društvi v občini Laško. V občini Laško sodelujemo s prostovoljnim gasilskim društvom Vrh nad Laškim, prostovoljnim gasilskim društvom Šentrupert in prostovoljnim gasilskim društvom Laško (http://www.pgd-lasko.si/).

S sosednjimi občinami pa imamo prav tako gasilsko vajo, in sicer z občino Dobje in prostovoljnim gasilskim društvom Dobje (http://www.pgddobje.si/) in občino Šentjur in prostovoljnim gasilskim društvom Planina pri Sevnici (http://www.pgdplanina.si/). Vsako leto pa imamo tudi nenapovedano gasilsko vajo, in sicer v Občini Laško, kjer se zberemo vsa prostovoljna gasilska društva v zvezi Laško:

 

Obcina Lasko grbObčina Laško

logo jpkl2JP Komunala Laško

stik laskoStik Laško

pgdPGD Laško

odon logoZavod ODON