Razno


Slike Jurkloštra in okolice

 

Naš Jurklošter


Jurklošter v sliki

 

Okolica Jurkloštra


Krajevna skupnost leži na jugovzhodnem delu občine Laško. Na vzhodu meji na občino Šentjur in Dobje, na jugu na občino Sevnico in je ena izmed devetih krajevnih skupnosti v občini Laško. Po površini obsega 42 kvadratnihkilometrov, kar predstavlja 21 odstotkov površine občine Laško. Na našem območju živi 753 prebivalcev.

 

Kulturno društvo Prežihov Voranc


Kulturno društvo Prežihov Voranc povezuje ljubiteljske kulturnike na področju dela krajevne skupnosti Jurklošter. Enkrat so bolj dejavni pevci pevskega zbora, drugič člani igralske zasedbe, danes pa poleg obeh sekcij delujeta še etno skupina in ljudski pevci, društvo pomaga otroški folklorni skupini, prebujajo pa se tudi ljubiteljski literati. V društvu delamo sami zanesenjaki, ki smo za ljubiteljsko kulturo pripravljeni žrtvovati ogromno prostega časa in delati prostovoljno.

 

Lovsko družina JurklošterUprizoritve lovskega krsta (ko pripravnik postane lovec ob uplenitvi prve divjadi), slike Sv. Trojice kjer se izvaja Hubertova maša, ki je zavetnik lovcev.

 

Društvo upokojencev Jurklošterje aktivno društvo, ki svoje člane spodbuja k različnim dejavnostim in v ta namen tudi organizira tekmovanja v balinanju in pikadu. Prav tako organizira različne izlete in druženja z namenom, da bi se jih lahko udeleževalo čim več članov.

 

Obcina Lasko grbObčina Laško

logo jpkl2JP Komunala Laško

stik laskoStik Laško

pgdPGD Laško

odon logoZavod ODON